La Gresca

L’Espai Tecnològic Comunitari arrenca de nou una nova aposta per fer comunitat, promovent de nou l’experiència d’aprenentatge servei, Joves Reporters. En aquesta ocasió amb participants dels projectes del Casal dels Infants (Casal Jove Atlàs i la Xarxa d’Accés al Treball) així com dos joves vinculats al mateix punt òmnia.

L’experiència portarà als joves a treballar aspectes socials, visibilitzar la tasca social que fan determinats col·lectius en barris de Barcelona i la seva àrea metropolitana i generar a través de la fotografia una exposició efimera a l’espai públic, que mostri a través dels seus ulls la eralitat de seu entorn, les seves expectatives de futur tot trencant amb els estereotips i perjudicis que sovint hi ha al voltant d’aquest conxtextos i la gent que en ell hi viu.

La voluntat de la proposta es poder incopporar en el teixit urbà altres mostres d’art que convisquin amb el veïnantge, dins els espais públics.El primer reportatge d’aquest grup de joves està dedicat a La Gresca, una petita i a l’hora gran entitat del barri del Pont Vell / Tiaa i Quatre Cantons de Ripollet, que intervé amb la població en risc des de fa ja 23 anys, atenent als infants, els joves i les seves famílies sense oblidar la resta del veïnatge i el treball en xarxa amb el teixit d’entitats que intervenen al mateix barri.

Per això fa ús de un model d’intervenció participatiu, que contempla que famílies ateses per la entitat formin part de la junta directiva, per poder prendre decisions sobre que i com cal intervenir per transformar el barri.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s